Mikael Örtelind, CTO, Etraveli

Sveriges bästa resebloggar utsedda

Feb 27, 2014

För andra året i rad har landets bästa resebloggar röstats fram i Travel Blog Awards. Supersavertravels, en av Nordens största onlineresebyråer har korat de bästa resebloggarna i fem kategorier. Över 4000 röster har kommit in i finalomgången, en ökning med 24 procent jämfört med förra året 

Årets fem kategorier är; Bästa resebloggen, Bästa USA-bloggen, Bästa Asienbloggen, Bästa fotobloggen och den nya kategorin Bästa bloggen om att bo och leva utomlands. Finalen avslutades i söndags. Förutom de fem vinnarna utsåg juryn även ett specialpris.

– I år är det 47 procent fler bloggar med i tävlingen. Självklart höjer det tävlingens status och bidrar till att Travel Blog Awards blir vår årliga satsning, säger Marléne Wallberg, Marknadsdirektör på Supersavertravel.

Anna Ström Åhlén vann pris för Bästa USA-bloggen. Hon skriver om New York med drivkraften att inspirera människor. Med sin blogg vill hon få fler personer att uppleva känslorna hon har för USA och New York.

– Jag lägger mycket kraft på min New York-blogg och den här utmärkelsen är verkligen en kick som sporrar mig att fortsätta. New York har jag längtat till så länge jag kan minnas. Jag var tvungen att börja blogga om staden för att döva min längtan mellan besöken, som nu blir allt tätare, säger Anna Ström Åhlén.

Vinnarna i Travel Blog Awards 2013:

Bästa resebloggen: Mary af Rövarhamn http://symary.com/
Bästa USA-bloggen: Anna Ström Åhlén http://newyorkmybite.blogspot.com
Bästa Asienbloggen: Annika Ilic http://annikathailand.blogg.se/
Bästa fotobloggen: Susanna Rosén http://thehouseofsusanna.blogspot.com
Bästa bo och leva utomlandsbloggen: Marie Grell www.karusellgrell.wordpress.com
Juryns specialpris: Daniela Nasteska Olsson, http://discoveringtheplanet.com/blogg/

Om Supersavertravel

Supersavertravel är en av Nordens största onlineresebyråer och finns representerat i sex länder: Sverige,Danmark, Norge, Finland, Holland och Ryssland. Supersavertravel ingår i European Travel Interactive AB. European Travel Interactive AB (Etraveli) är Nordens största onlineresebyråkoncern. Bolaget har högst marknadsandelar i Norden. 2012 omsatte koncernen cirka 6,6 miljarder kronor på sju marknader.

[wpusb layout=”rounded” items=”linkedin, twitter, facebook, google”]